Zo ziet een postnatale depressie eruit

Ruim 1 op de 10 vrouwen maakt een postnatale of postpartum depressie mee. Tegelijkertijd wordt een postnatale depressie vaak lastig of te laat herkend. Daarom werkt How About Mom aan een (foto)project om postnatale depressie bekender en minder taboe te maken.

Taboes doorbreken

Een postnatale depressie is voor veel vrouwen die het meemaken helaas nog steeds een taboe-onderwerp. Iets waar we niet over durven te praten of hulp voor durven te zoeken. Dat hoopt How About Mom te veranderen. We willen deze ervaring – die zoveel nieuwe moeders treft – bespreekbaar maken en letterlijk meer in beeld brengen. Daarom werken we samen met fotografe en doula Sanne Ravensbergen aan dit nieuwe fotoproject.

Op zaterdag 6 april werden 11 vrouwen op de foto gezet. Binnenkort vind je de foto’s en campagne op onze site en socials!

Over een postpartum of postnatale depressie

Naar schatting worstelt 1 op de 5 vrouwen met sombere of depressieve gevoelens tijdens of na de zwangerschap. Je bent dus niet de enige als je je af en toe of regelmatig somber voelt als (nieuwe) mama. Een postnatale depressie is iets anders dan kraamtranen of af en toe een slechte dag hebben. Bij 10 tot 15% van de vrouwen ontstaat in de periode na de bevalling een postnatale depressie.